Aquest dijous, l’assemblea del comú local ha celebrat una assemblea on ha aprovat el calendari i reglament de primàries així com el manifest-programa, un document que precedirà al programa electoral.

Pel que fa a les eleccions primàries, seran unes primàries per escollir l’equip que es presentarà als comicis municipals del maig de 2019. El reglament de primàries dels Comuns a nivell nacional marca que les candidatures han de ser d’equips de cap de llista més equip de govern. Aquestes candidatures han de ser del 50% de la llargària de la llista electoral a confeccionar, (13 persones en el cas de Sant Cugat, al escollir un Ple Municipal de 25). Com a mínim el 50% de la llista hauran de ser dones, ordenades d’acord al disposat a la Llei Orgànica del Règim Electoral General. I haurà de comptar amb una explicació del projecte que plantegen com a equip, garantint la presència de perfils suficients per donar resposta a les tasques, funcions i responsabilitats previstes.

El proper dilluns 12 de novembre s’enviarà a tots els inscrits i inscrites el reglament i es farà la convocatòria formal. Fins el 29 de novembre es podran elaborar les candidatures, data en la que hauran de demanar l’aval de l’assemblea. L’Assemblea del Comú local podrà avalar a totes o algunes de les candidatures. El 30 de novembre es farà un acte obert de debat/presentació de les candidatures, des d’aquest dia fins al 3 de desembre es faran les votacions, i la proclamació de la candidatura guanyadora es farà el mateix dia 3 després del recompte.

  • 12 de novembre: Convocatòria.
  • 29 novembre: Assemblea d’aval a les candidatures presentades
  • 30 novembre: Acte de presentació / Debat de les candidatures
  • 30 novembre a 3 de desembre: Votacions

Pel que fa al manifest-programa, el document aprovat marca com a objectius de discurs proposar una ciutat que defensi el bé comú. Això vol dir un model de ciutat que combati les desigualtats, que es marqui com a prioritat la qüestió de l’habitatge, que lluiti contra la corrupció, que prioritzi la intel·ligència col·lectiva d’entitats i consells de barri per sobre de la smart city, i que faci polítiques ambientals, de cures, de defensa dels serveis públics i de foment de l’economia social i solidària.

El manifest el podeu trobar a santcugatencomu.cat/manifest

X